Normativa de la biblioteca
NORMATIVA DE LA BIBLIOTECA
DE L'IL·LUSTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE GIRONA
(aprovada per acord de la Junta de Govern de 9 d?octubre de 2003
i modificada per acord de la Junta de 21 de febrer de 2013)
Títol 1. FUNCIÓ DE LA BIBLIOTECA
Article 1. La principal funció de la biblioteca de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Girona és possibilitar l'accés de tots els seus col·legiats a la informació jurídica de què disposa, amb la finalitat de facilitar l'activitat professional i la formació dels seus col·legiats.
Títol 2. GOVERN
Article 2. La direcció de la biblioteca correspon a la Junta de Govern del Col·legi, i la seva gestió, al/a la bibliotecari/ària comptador/a de la Junta de Govern.
Títol 3. ORGANITZACIÓ
Article 3. L'horari de la sala de biblioteca és el que estableix la Junta de Govern. Fora d'aquest, els serveis de la biblioteca no es poden utilitzar.
Article 4. A la biblioteca no es permet fumar, menjar ni beure. Pel que fa a l'ús del telèfon mòbil, es permet que estigui encès, però només en una posició que no molesti la resta d'usuaris. La conversa s'ha de mantenir fora del recinte de la biblioteca.
Títol 4. USUARIS
Article 5. Els usuaris de la biblioteca són tots els col·legiats, exercents i no exercents, i els alumnes del Màster d'accés a l'advocacia.
Article 6. Les persones no incloses en l'article anterior poden accedir a la biblioteca amb l'acreditació següent:
A/ Usuaris que vinguin expressament a fer un encàrrec d'un col·legiat: han de portar el carnet d'aquest col·legiat.
B/ Usuaris que vinguin en nom propi: cal que omplin la butlleta d'autorització que trobaran a la biblioteca. La butlleta l'ha de signar el membre de la Junta bibliotecari, el qual autoritzarà l'usuari a accedir-hi durant l'any en curs.
Article 7. La Junta de Govern del Col·legi pot denegar l'entrada a la biblioteca a un col·legiat o persona amb autorització signada.
Títol 5. SERVEIS DE LA BIBLIOTECA I REGULACIÓ
La biblioteca ofereix als col·legiats els serveis bàsics següents:
Article 8. Servei de préstec
A/ Els col·legiats que desitgin donar-se d?alta en aquest servei han de comunicar a la biblioteca el seu nom i cognoms, número de col·legiat, telèfon i adreça electrònica.
B/ Per formalitzar una petició de préstec cal que l'usuari s'identifiqui amb el número de col·legiat.
C/ Cada col·legiat pot tenir en préstec fins a cinc documents, sempre que no estiguin exclosos de préstec.
D/ El període de préstec s'adapta a les peculiaritats del tipus de document demanat, i pot ser quinzenal o de cap de setmana (de les 13 h del divendres fins a les 13 h del dilluns).
E/ S'ha de passar pel taulell de préstec abans de treure el document de la biblioteca. Sota cap concepte no es pot treure un llibre de la biblioteca sense utilitzar el servei de préstec.
F/ Es poden fer reserves de dos documents simultàniament. La biblioteca es posarà en contacte amb l'usuari que ha fet la reserva en el moment que el llibre reservat torni a estar disponible. El llibre s'ha de venir a recollir en un termini màxim de dos dies; si no, es cancel·larà la reserva.
G/ El període de préstec es pot prorrogar una setmana més si se sol·licita personalment dins el termini en què el document encara està en préstec, a condició que no l'hagi reservat un altre usuari. No es concediran més de dues pròrrogues consecutives.
H/ Hi ha obres que estan excloses de préstec, com ara diccionaris, repertoris, col·leccions, CD-ROM, monografies antigues, obres de consulta molt freqüent, obres en mal estat de conservació així com llibres esgotats o de difícil reposició.
Article 9. Servei d'ajuda en recerques documentals
El personal de la biblioteca assessorarà els col·legiats sobre on i com es pot trobar la informació que necessiten i els prestarà assistència en l'ús dels recursos de la biblioteca.
Article 10. Servei d'ús dels ordinadors i accés a Internet
Des de tots els ordinadors de la biblioteca es poden fer, en aquest ordre de prioritat, les operacions següents: consulta de bases de dades jurídiques, redacció d'escrits i, finalment, accés a Internet. En cap cas no es permet que un usuari quedi en espera de fer una consulta jurídica a l'ordinador mentre un altre usuari consulta un altre tipus d'informació.
Article 11. Servei d'actualitat jurídica
Per tal d'acomplir la missió de la biblioteca, s'informa els col·legiats de les novetats legislatives, dels articles doctrinals més rellevants que han estat publicats recentment així com de les noves adquisicions de la biblioteca.
Aquests són els serveis bàsics. La biblioteca en podrà tenir d'altres en benefici dels col·legiats.
Títol 6. RELACIONS AMB ALTRES INSTITUCIONS
Article 12. La biblioteca pot signar convenis o acords amb altres institucions amb la finalitat de beneficiar-se mútuament.
Títol 7. SANCIONS
Article 13. La pèrdua d'un document prestat obliga l'usuari a la seva restitució. Si el document fos impossible de trobar, se n'adquirirà un de similar al llibre extraviat o deteriorat pel que fa a característiques temàtiques i de preu. Fins que això es compleixi, l'usuari quedarà exclòs temporalment del servei de préstec.
Article 14. Si el llibre es torna en mal estat, l'usuari n'haurà de pagar la restauració o bé reposar-lo amb un de nou.
Article 15. Els usuaris que sobrepassin els 15 dies de retard en la devolució d'un document rebran una sanció que consistirà a no poder fer ús del servei de préstec durant els mateixos dies de retard. Si el retard sobrepassa els 3 mesos, es comunicarà a la Junta de Govern i es procedirà a la sanció corresponent, consistent en la pèrdua de la condició d'usuari del servei de préstec de la biblioteca durant el doble del temps de retard.
Títol 8. DONACIONS
Article 15. La Junta de Govern pot acceptar o rebutjar les donacions que es facin al Col·legi. Les donacions es poden acceptar de manera selectiva, és a dir, acceptar-ne només una part. Finalment, el Col·legi es quedarà en dipòsit només aquelles obres que completin i enriqueixin el fons de la biblioteca, i amb la resta d?obres procedirà com consideri convenient.